Poskytujeme všeobecnou primární oční péči zahrnující měření refrakce, měření nitroočního tlaku, předpis brýlové korekce, vyšetření předního segmentu oka i vyšetření očního pozadí.  Diagnostiku šedého a zeleného očního zákalu. Dispenzarizaci (pravidelné kontroly) u pacientů s diabetickou retinopatií a věkem podmíněnou makulární degenerací. Naše ambulance je vybavena nejmodernějšími diagnostickými přístroji od předních světových výrobců zdravotní techniky, zejména od německé firmy Carl Zeiss, japonské firmy Nidek a americké firmy Reichert. Přístrojové vybavení máme v úmyslu i nadále rozšiřovat.


Retina Scan Duo: Stále naši ambulanci zdokonalujeme. Proto jsme pro naše pacienty  nově zakoupili diagnostický přístroj Retina Scan Duo od firmy Nidek. Přístroj kombinuje spektrální OCT a funduskameru. OCT slouží k přesné diagnostice chorob sítnice a zrakového nervu(zejména u glaukomu, věkem podmíněné makulární degenerace, otoků na sítnici nebo makulárních děr). Pacienty tedy už není nutné kvůli vyšetření odesílat na vyšší pracoviště.


Tonoref III: Jako první v Havlíčkově Brodě disponujeme přístrojem Tonoref III, díky kterému v jednom měření získáme 4 parametry: měření refrakce, měření zakřivení rohovky, měření očního tlaku, měření tloušťky rohovky(pachymetrie).


LCD optotyp ClearChart 4: Pro vyšetření zrakové ostrosti a předpis brýlí využíváme optotyp ClearChart 4, který má LED podsvícený displej o velikosti 24″ LCD s vysokým rozlišením obrazovky.


Štěrbinová lampa Zeiss s kvalitní německou optikou slouží k vyšetření předního a zadního segmentu oka.


Automatický fokometr NIDEK LM-7 je přístroj pro měření všech typů brýlových čoček (monofokální, bifokální i multifokální).


Počítačový perimetr OCULUS Centerfield 2 je přístroj k měření vidění v periferii až do 70° ve všech směrech, lze ho použít k objektivnímu vyšetření zorného pole u řidičů, u pacientů se zeleným očním zákalem nebo při různých neurologických chorobách.


Nově jsme zakoupili zdravotnický přístroj Jett Plasma Lift Medical. Plasmová jehla slouží nejen k odstranění nežádoucích kožních útvarů jako jsou fibromy, bradavice, hemangiomy, hypertrofické jizvy nebo xanthelasmata, ale může být využita i k miniinvazivní plastice očních víček nebo k rejuvenaci pokožky obličeje.